Bridge FAQ

Ofte stilte spørmål

Tenker du på masse spørsmål rundt bridgen? Det er lettere enn du tror at komme i gang. Finn svar på det mest grunnleggende spørsmålene her på siden – også kontakt oss gjerne, hvis du ikke finner ut av det!

Hva er bridge?

Bridge er et kortspill. Det ble funnet opp i 1920 i USA og er i dag et av de mest kjente kortspillene i verden.

Bridge spilles med fire spillere fordelt på to par. Hver spiller får utdelt 13 kort hver.

Når man spiller turnering, spilles de samme kortene ved alle bord. Dermed er resultatet ikke avhengig av hvem som har fått de beste kortene, men av parets evner ved bordet.

Er det vanskelig å lære seg bridge?

Nei. Det er lett å komme i gang å spille bridge, men det er vanskelig å mestre. Bridge er et utfordrende spill. Det krever forståelse for kortene. Et godt samarbeid med din makker er også viktig. Men det er innsatsen som teller hvor høyt man vil nå.

Hvordan finner jeg en bridgemakker?

Det er ingen problemer med å finne en makker hvis du gjerne vil spille bridge. Har du ikke egen makker, så vil din lokale klubb vil hjelpe deg å finne noen å spille med.

Der er mange som ikke har en fast makker i klubben, så finnes alltid noen ledige.

 

Hvordan finner jeg en bridgeklubb?

Norsk Bridgeforbund har 295 medlemsklubber, og på de fleste steder finnes det også en eller flere hyggebridgeklubber. Så det finnes garantert en klubb i nærheten av deg!

Finn alle klubber som er medlem av Norsk Bridgeforbund her.

Skal jeg vente på Bridgens Dag å komme i gang?

Bridgens Dag er et felles arrangement over hele landet, hvor klubbene vil introdusere bridge til deg. Men du må ikke vente på arrangementet, klubbene vil gjerne at du tar kontakt slik at de kan planlegge opplæring. Og finner du ikke noe i ditt nærmiljø, så har Norsk Bridgeforbund online kurs til stadighet. 

Du kan også sjekke ut lynkurs i bridge laget av Norsk Bridgeforbund.

Start typing and press Enter to search